Reflü Cerrahisi

Reflü Cerrahisi Nedir?

Özafagusun mide ile birleştiği yerde kapak görevini gören ve hiatus adı verilen 2 cm’lik bir sfinkter yapı bulunmaktadır. Bu sfinkterin yetersizliği durumunda mide içeriği özafagusa geri kaçarak semptomatik bulguların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Laparoskopik yöntemin kullanıldığı Reflü cerrahisi, mide içeriğinin özfagusa kaçmaması için bozulan sfinkterin (kapak) yeniden oluşturulması amacıyla yapılan bir işlemdir.

Reflü Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Endoskopi ile reflü tanısı konan, medikal tedaviye cevap alınamayan , ciddi komlikasyon gelişen ve genellikle 20-50 yaşlarında olanlar bu işlem için uygundur.

Reflü Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Laparoskopik yöntemle genel anestezi altında karın bölgesinden açılan 1 cm’lik küçük kesilerle mideye ulaşılır.

Midenin fundus kısmı yemek borusunun alt kısmına manşon gibi sarılarak sfinkter oluşturulur. İşlemin, oldukça güvenli ve konforlu olması ve kısa sürede etkili sonuçlar elde edilmesi nedeniyle popular hale geldiği görülmektedir.

Reflü Ameliyatı Öncesi Hazırlık

Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa 5-6 gün önce bırakması gereklidir. Astım ve hipertansiyon gibi hastalıkları varsa doktora mutlaka bildirilmelidir. Ameliyattan 8 saat once yeme ve içme durdurulmalıdır. Hastada mide fıtığı varsa bu işlemle birlikte düzeltilmesi planlanabilir.

Reflü Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler?

İşlem süresi yaklaşık 1-1.5 saattir. Ameliyatan bir gün sonra hasta evine gidebilir. Yarı oturur pozisyonda yatılır. Ağrı olursa ilaçla kontrol edilir. İşlemden 4 saat sonra yürüyebilir.

Ağızdan beslenmeye sıvı ile başlanır. Ardından yumuşak gıdalara geçilir. Bir iki hafta yutma güçlüğü normal karşılanabilir. 3. haftadan sonra et gibi katı besinler rahatlıkla tüketilebilir. Sağlıklı beslenme alışkanlığının sürdürülmesi, az ve sık sık yeme sağlanır. Bir hafta içinde rutin günlük işlere dönülebilir. Eriyebilen dikişler kullanılır. 3. gün duş alınabilir.

İki hafta cinsel ilişki önerilmez. Alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır. 3 hafta ağır işlerden kaçınılmalıdır. İşlemden bir hafta sonra kontrole gelinir. Nüks olasılığına karşı kahve, domates ve turunçgil gibi asitli yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Reflü Ameliyatı Fiyatları?

Bu işlemin fiyatı ameliyat türüne ve hastanın tıbbi durumuna göre değişmektedir.

 

Sosyal Medyada Paylaşabilirsiniz:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

gastric-sleeve-laparoskopik-tup-mide
Gastric Sleeve (Laparoskopik Tüp Mide)

Laparoskopik (kapalı) tüp mide ameliyatı, genel anestezi altında minimal invasiv tekn…

Devamını Oku
dis-implanti
Diş İmplantı

Diş implantı, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.…

Devamını Oku
check-up
Check- Up

Check-up, herhangi bir sağlık probleminiz olmadan genel bir sağlık taramasıdır. …

Devamını Oku

RANDEVU ALIN

Konu seçiniz